Hyde Park > Strefa Wolna

Jak zaoszczedzić na paliwie?

<< < (2/4) > >>

sgt.PifPaf:

--- Cytat: maczeti w 28 Lutego 2012, 13:56:59 ---Motoryzacja mnie w ogóle nie pociąga, auta nie robią żadnego wrażenia na mnie, ot są i tyle.

--- Koniec cytatu ---

identyczna opinia
zwykłe narzędzie, jak młotek, po prostu potrzebne - ma tylko działać
gdyby w L-N były tramwaje zamiast tych zawalidróg trolejbusów (niestety tez stoją w korkach i bardzo często je powodują) - pewnie nie miałbym autka

Staaary80:
ja mieć nie muszę na szczęście autka i nie mam, kiedyś dostaliśmy od teścia, ale po miesiącu oddaliśmy, strata pieniędzy jedynie

KRISS--OL:
Niestety u mnie bez auta się nieda i dlatego siedzę , czytam próbuje mysleć i kombinuje co i jak żeby było taniej. Ale jakoś niebardzo mi to wychodzi niestety.

Brodziu:
ehhhh luty zamknął się u mnie prawie 4000km naliczniku, auto to "prawie" drugi dom ;-)

ale cytując Pana z drugiego filmiku:

"Chrześcijanie kochają ludzi, samochody i szybką jazdę !!"

... także Kocham Was  :browar: mój samochodzik i szybką jazdę - 15pkt karnych na kącie :)

Miki111:

--- Cytat: Krop. w 28 Lutego 2012, 11:00:10 ---Woda jako zasilanie silnika to bajka, moc silnika nie będzie większa niż wartość energii wydzielonej podczas spalania paliwa.
Facet spalił  ok. 4 litry, co daje 3,4 kg, co daje 149 MJ, co daje wydzieloną moc 41kW (zakładając średnia prędkość 100km/h  :rotfl: :rotfl: :rotfl:), przy sprawności 50% mamy bryke o mocy 20kW  - dziękuje, nie po to kupuje 2 litrowego diesla, by mieć silnik malucha.

--- Koniec cytatu ---

Kropek ale jeżeli zamiast powietrza zrobisz mieszankę z wodorem to nie będzie więcej mocy?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej