Hyde Park > Strefa Wolna

Battlefield 4

<< < (42/65) > >>

[Yossarian]:

--- Cytat: Pangrys w 10 Września 2013, 06:49:05 ---Minimalne wymagania sprzętowe
System: Windows Vista SP2 32-bity
Procesor (AMD): Athlon X2 2,8 GHz
Procesor (Intel): Core 2 Duo 2,4 GHz
Pamięć: 4 GB
Dysk twardy: 30 GB
Karta graficzna (AMD): AMD Radeon HD 3870
Karta graficzna (NVIDIA): Nvidia GeForce 8800 GT
Pamięć graficzna: 512 MB

Zalecane wymagania sprzętowe
System: Windows 8 64-bity
Procesor (AMD): Sześciordzeniowy
Procesor (Intel): Czterordzeniowy
Pamięć: 8 GB
Dysk twardy: 30 GB
Karta graficzna (AMD): AMD Radeon HD 7870
Karta graficzna (Nvidia): NVIDIA GeForce GTX 660
Pamięć graficzna: 3 GB

W polskim Originie już jest specyfikacja :)
--- Koniec cytatu ---

z tego co wiem, nie ma HD 7870 z 3gb a jedynie z 2gb

kolejny punkt dla dice :ok: :rotfl:

Gelert:
i że niby te minimalne wymagania to na bf4? :)
no chyba że tak z prędkością 5fps, albo dokonają jakiejś dramatycznej optymalizacji, która zrówna go prędkością z bf3

[Yossarian]:

--- Cytat: [Yossarian] w 02 Października 2013, 09:34:54 ---@Ducki, wiem, czytam :medit:
Niestety na procesorach AMD FX-6000 z kartami graficznymi AMD Radeon występuje problem wydajności. Liczba uzyskanych klatek jest znacznie niższa niż na podobnie taktowanych FX-ach 4000. Przyspieszony do 4,7 GHz FX-6350 osiągnął średnio około 26 kl./s. Dodatkowo trudno było mówić o płynnej rozgrywce - obserwowaliśmy bardzo duże przycięcia. Prawdopodobnie jest to problem gry, która wciąż jest w fazie beta.

Niestety, wszystko wskazuje na to, że na tę chwilę gra nie działa na procesorach 2-rdzeniowych i 2-wątkowych (np. Pentiumy). Będziemy to jeszcze sprawdzać na innych konfiguracjach. Podobnie jak w przypadku jednostek FX-6000 sądzimy, że jest to wina gry (w wersji beta).
http://pclab.pl/art55028-3.html

http://www.purepc.pl/karty_graficzne/jaka_karta_graficzna_do_battlefield_4_test_geforce_vs_radeon?page=0%2C6

optymalizacja pod amd sie to nazywa :hura: :hura: :hura: :ok:
--- Koniec cytatu ---

i co ciekawe, wiemy to nie od producenta gry, lub producenta cpu/gpu, a od pclab/purepc

a winowajcy milcza...

Gelert:
no cóż, widać po tych testach że na mojej karcie spokojnie można by pograć, gdybym zamiast q9300 miał i7, ale póki co kasy na zmianę platformy niestety nie mam :(
lipa

sgt.PifPaf:
Po totalnym padzie windowsa 8 ( wbrew pozorom ma niebieski ekran śmierci ) i po 2 tygodniach odzyskiwania, pobierania i odtwarzania wszystkiego (akurat szlag dziada trafił jak nie miałem backupów, dysk zewnętrzny sprzedany a na nowym NASie jeszcze nic nie było). Uff koniec wstępu, znowu zastanawiam się nad BF4 - czy ktoś z Was testował betę na konfiguracji zbliżonej do: mobilny I5 (2 rdzenie, 4 wątki) i GF 740M ?

Gry mam na dysku przez kabelek USB 3.0 - szkoda mi nowego SSD.

Opinie w sieci są diametralnie różne. Ciężko coś wyczuć. A o grach po kabelku nic już nie piszą.

Rada na przyszłość jak pisze trwa coś tam, nie wyłączaj komputera - to go nie wyłączaj nawet jak jest 1 w nocy a Tobie się chce spać. No chyba, że chcesz zobaczyć blue screena by Microsoft z ładna emotką.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej