Hyde Park > Strefa Wolna
Battlefield 4
H1gh:
Wolalbym by zrobiono krok w kierunku bf2, 6 klas, bez regeneracji zycia jako standard (bo inaczej po co w ogole medyk?). Dodanie battlerecordera i dobrego spectatora. Brak 3d spotowania jako standard itp. A przede wszystkim ogarniecie systemu spawnowania i na boga brak spawnowania na kazdym czlonku squadu...
(czesc tych rzeczy mozna ustawic w bf3, ale ja BF2 like serwera nie znalazlem). BF3 to dla mnie krok wstecz.
Przy BF slowa realizm bym nie wypowiadal, i nie na zasadzie, ze brak realizmu to cos zlego.
imo serie BF czeka albo juz spotkal los jak z seria CoD.
Gelert:
Co do regeneracji życia to się zgodzę, zastąpiłbym to osobistym medpakietem, regenerującym jakiś procent życia.
Co do 6, 4 czy fefnastu klas, to ja byłbym za całkowitą likwidacją klas, po co to komu. Każdy powinien mieć możliwość stworzenia własnego zestawu, takiego, z jakim mu najwygodniej latać, jeśli ktoś chce ganiać ze snajperką i defi, to czemu nie?
Co do spectacora, to tylko pod warunkiem, że oczami członka drużyny/zespołu, ale na pewno nie swobodnego.
Nie bardzo wiem o co chodzi ci z tym spotowaniem 3d, spotowanie powinno być.
Co do spawnowania, to tu jestem za kasacją spawna na ludziach, spawn, powinien być na podobnej zasadzie jak w bf3 rozstawia recon. I tylko taki, a nie pojawiające się znienacka postacie w najmniej odpowiednich momentach.
H1gh:
Ja lubie gry class based. Tylko dlatego jestem za brakiem regeneracji zycia w ogole, zeby byl wiekszy sens granai daną klasą. Najlepiej odnośnie klas bylo rozwiazane w Enemy Territory z tym, że tam by zrobić "objective" była wymagana dana klasa. W BF jestem przeciwnikiem rozwiazanai jak CoD, latam z czym chce i jestem super hero do wszystkiego. Chcialbym wymóc na graczach chociaz troche "teamplayu"
Spectactor chcialbym pelny, ale na zasadzie, ze ustawiam go jak chce na serwerze. Normalnie z pierwszej osoby. Po to tez by latwiej zlapac czitera. A takze na zasadzie pelnego specta jak w innych grach, ze np. 1 osoba moze latac po calej mapie i np. komentowac mecz. (zreszta i tak tego nie bedzie)
Battlerecorder, tak samo, zeby mozna nagrac cziterow. itp. np. Planetside 2 od razu nagrywa i od razu mozna wrzucac n youtube.
3d spotowanie to dla mnie spamowanie klawisza Q, a czasem dziala to jak darmowy wallhack. markery na minimapie to wystarczajaca podpowiedz.
Brak regeneracji zycia, spawnowanie itp. mozna ustawic w bf3, tylko czemu nei ma takich serwerow?
Gelert:
Akurat klasy z teamplayem ma niewiele wspólnego, grałem zarówno w enemy walf jaki quake wars i bywało z tym różnie, raz się trafiło na takich rozgarniętych jak gnój po polu, że się grać nie dało, a potem trafiałeś na takich, że plansze się przechodziło w kilka minut. Nic nowego. Tu też można zrobić tak, że mcom rozbroić czy uzbroić może tylko ktoś z "kombinerkami/palnikiem". A jeśłi w Twojej drużynie ktoś nie weźmie tego to tylko pogratulować dogadania ;)
A ja jestem przeciwny spectacorowi, chyba że na rozgrywkach, bo przy graniu na teesie, to tylko ułatwienie dla danej drużyny.
Co do spotowania, to powinno być bardziej precyzyjne, markery na mapie powinny się pojawić tylko po spocie, czyli po zauważeniu przeciwnika.
H1gh:
O jak na "spocie" to jeszcze bym zrozumial, ale nie, ze podaza za gosciem.
No ja wiem, ze teamplay zalezy od ludzi. btw. Quake Wars to jzu kupa byla. Ale jak jest regeneracja zycia to medyk jest praktycznie zbędny. Dlatego napsialem "troche wymóc" bo nie ma co oczekiwac wiele po przypadkowych ludziach ;] Odnosnie tych kombinerek, z czasem ludzie by sie nauczyli.
No tak tylko w rozgrywkach spectator, w innych grach takei cos funkcjonuje i mozna dowolnie ustawiac na serwerze. Albo mozna bylo.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej