Jako że pojawił się darmowy starter, miałem okazje pograć i zacząć sobie wyrabiać zdanie.
Starter jak wiadomo to nie wersja pełna, mam tylko nadzieję, że wersja pełna, daje więcej satysfakcji z gry.
Przeszedłem pierwszego dużego questa praktycznie wszystkimi postaciami i powiem szczerze, jestem zawiedziony.
Co tu dużo mówić, ale nie wymaga to żadnego większego wysiłku, a grając barbarzyńcą czy mnichem, to w ogóle można grać jedną ręką, a drugą głaskać kota.
Postać sprawia wrażenie że sama sięga po butelki z życiem, kasa i butelki zbierane są automatycznie, zatem jak tylko w trakcie walki z jakiegoś potwora wypadnie butelka, nasze życie się uzupełnia.
Denerwujące jest natomiast to, że po wypiciu jednej butelki, musi upłynąć trochę czasu, zanim będziemy mogli wypić następną, może to w przypadku jakiś większych zadym generować problemy.
Ścieżka umiejętności też jest trochę irytująca, mamy z góry narzucone, co pod prawym, a co pod lewym przyciskiem. Umiejętności pod klawiszami myszy są "darmowe", to znaczy nie zużywają żadnej energii, z energii korzystamy używając jednej z 4 umiejętności pod klawiszami d 1 do 4, te też mamy w jakimś tam stopniu narzucone.
Prawdę powiedziawszy wiem że dużo więcej tutaj wymyślić się nie da, ale odnoszę wrażenie że poziom rozgrywki drastycznie opadł, pamiętam że aby zabić Andariel w dwójce, trzeba się było trochę namęczyć, tutaj zabicie jak myślę jej odpowiednika, czyli Króla Kości nie nastręcza większego problemu, liczę tylko że na wyższych poziomach trudności, trzeba się więcej nakombinować i czekam, aż cena spadnie poniżej 150 zeta.