Hyde Park > Kącik djDziadka
Walka z wiat(NET)rakami???
Tobiasz:
--- Cytat: djDziadek w 13 Sierpnia 2010, 16:10:57 ---Co do testów typu speed test - podają one w zasadzie tylko upload i download na bazie analizy szybkości ściągania i wysyłania określonej wielkości pliku testowego niestety nie są specjalnie miarodajne (zbyt krótki czas testów) dają tylko ogólne pojęcie o szybkości łącza, kiedy odpalisz winMTR, w okienko HOST wpisz adres www jakiegoś serwera, najlepiej zagranicznego (ja testuję m.in. www.yahoo.com), dłuższa droga pakietów i bardziej miarodajne wyniki, interesują cię trzy kolumny cyferek:
1. Loss% - procent straty pakietów - ile procentowo pakietów nie wraca do ciebie
2. Sent - ilość wysłanych pakietów
3. Recv - ilość odebranych pakietów
Reszta to pingi (w kolejności): najlepszy, średni, najgorszy, ostatni.
Generalnie pierwsza interesująca cię kolumna (Loss%) jest najważniejsza, świadczy o jakości twojego łącza a dokładnie, najważniejszy jest wynik do pierwszego serwera, który jest twoim serwerem dostępowym.
Pozdrawiam.
I miłej zabawy :) :P :rotfl:
--- Koniec cytatu ---
Jak długo powinien taki test się robić?
Jonikka:
and you ask your self why i.m so lagy
Tobiasz:
Gelert:
--- Cytat: Tobiasz w 13 Sierpnia 2010, 19:05:18 ---Jak długo powinien taki test się robić?
--- Koniec cytatu ---
im dłużej tym bardziej miarodajne wyniki
swoja droga co ty masz za łącze, bo przepustowość masz niezła :)
Tobiasz:
Mam kabelek z internetem. Twierdzą, że jest tam 100 Mb/s, ale wszyscy narzekają na ten net. Nie znalazłem na forum ani jednej pozytywnej oceny Stream Communications.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej