Hyde Park > Kącik djDziadka

Walka z wiat(NET)rakami???

<< < (16/20) > >>

Ronin:
Mam takie pytanko - obecnie mam łącze w INEI - operator kablówki - z parametrami : 6Mb/512kb
mam możliwość przesiąść się na  25Mb/1,5Mb kosz łącza wzrośnie o 11zł.
Tylko czy to ma sens takie przechodzenie ?
Wychodzę z założenia że więcej danych / szybciej wydostanie się z mojego blaszaka do serwera więc nie powinienem mieć takich lag-ów jakie mam obecnie.

dms_ducky:
Lagi pozostaną (to nie tylko sprawa twojej końcówk)i, pamiętaj że bc2 ma synchro w trakcie gry z 3 innymi serwerami, 2 pierwsze to ea 3 serwer na którym grasz i jeszcze na początku rozgrywki wtrąci Ci się eb (pb)  .. natomiast jeżeli w domu rozdzielasz net na innych użytkowników to każda złotówka ekstra się opłaci, sam mam 25/1 realnie 16-18/1 podział na pc, 3 lapki oraz 2 smarty, dynamiczny z qos na tomato 1.25 - jeżeli sam ściągam to muszę  down ograniczyć u siebie na 80% i da się grać ale luksusu nie ma (obc. na wlasne wew. ip), sporo zależy od pc'ta (ram, dysk, proc) w takich warunkach. Natomiast nawet nie zauważam kiedy żonka odpali jakiś film z mojego pc oglądając na swoich lapkach czy tv, drukowanie czy też coś tam ściąga z netu.

Ogre:
A na co zwracać uwagę jeśli chcę rozdzielać sieć po mieszkaniu? Obecnie korzystam z routera, na jakim pracował Newton wymyślając grawitację. Jeśli by się zdarzyła przesiadka na lepsze łącze to będę musiał zainwestować w cosik nowszego. Dodam, że pracuje u mnie głównie PCt, żona na lapku i od czasu do czasu ktoś się podłącza gościnnie.

djDziadek:

--- Cytat: MrQba w 02 Grudnia 2010, 00:34:58 ---A. Może masz racje :)
B. Widocznie jest tak jak mówisz  :medit:
C. Oczywiście że tak jest  :lol:
D. Zawsze mówiłem że wiesz lepiej   :rotfl:
E. Zgadzam się z Tobą w 100%  :padam:

( ale o co chodzi..............)
Mam jeszcze kilka odpowiedzi , ale te starczą :) :)

--- Koniec cytatu ---

Przepraszam jeśli cię uraziłem (nie)miałem takiego zamiaru po prostu nie wczytały się wyniki a było widać tylko pustą tabelkę - teraz widzę wyniki i.... jestem ciekaw ile płacisz za takie łącze :)

Ronin:
Czyli że przyrost z 512kb na 1,5Mb powinien nieco przyspieszyć komunikacje przy BF BC2 zwłaszcza przy odpalonym dodatkowo Mumblu ?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej