Hyde Park > Inne gry

Fpsy by Highlander

<< < (10/17) > >>

Staaary80:
Żeby jeszcze był czas na granie w te wszystkie gry. Niestety dobre się skończyło i trzeba wybierać w co grać, bo we wszystko się niestety nie da.

A w CoD4 sobie pogrywam jeszcze na pubach :)

H1gh:
No wiadomo, ze we wszystko sie nie da, ja sie ograniczam do max 3 na raz ;] ale jak sie wyrzuci te tytuly, ktore glownie sa nastawione by zarobic niz dac ludziom dobry produkt, to wiele nie zostaje...
Ale szkoda mi starych gier. Taki cod2&4 to niestety siedlisko cziterow.

Najlepszy w tej kwestii jest Valve, w CSa nawet te stare czy team fortress 2 mozna pograc bez najmniejszego problemu, wygodnie, ze znacznie mniejsza iloscia cziterow.

Moim zdaniem gdyby rtcw/Enemy territory mialo odpowiedni support jak valve to pewnie ET byloby na szczycie popularnosci rowniez. Chociaz to juz troche trudna gra byla... chociaz dla niektorych CS tez jest trudny. CS to byl dla mnie zawsze niby to fajne... ale brakuje temu jaj, zwyczajnie mnie nudzilo, sama w sobie gra niby szybsza od cod, ale jakas malo dynamiczna.

Tak jak o dobrego fpsa ciezko, tak o dobrego albo jakiegokolwiek rtsa to w ogole ciezko. Starcraft? Cos poza tym? Company of heroes 2 pewnei bedzie do kitu :/

H1gh:
http://www.pcgamer.com/2013/03/13/call-of-duty-red-orchestra-2-interview/
Call of Duty “has almost ruined a generation of shooter players,” says Tripwire Interactive

Nowe CoDy, czyli zlo wcielone, ktore zniszczylo nowe fpsy PC. A Red Orchestra 2 polecam, bardzo przyjemna gra i nie ma co sie jej bac. A w wyprzedazach mozna kupic bardzo tanio. I wole to od battlefielda 3. I ma bardzo fajne community i klimat.

[Yossarian]:
imo:
sam team play w kazdej grze niszcza sami ludzi, tzn najczesciej mlodziez nie majaca pojecia o fair play (np latanie nad baza przeciwnika w celu nabicia latwych fragow to dla wielu, wysokiej klasy kunszt bojowy), bo staty nie mowia jak sie gra, ale jakie ma sie k/d itp

i faktem jest: bf3 z systemem bloga (odznaczeniami, dog tagami itp itd) to istny raj, dla wyrostkow uwazajacych sie za pro, kampiac w jednym punkcie lub spawny przeciwnika
i tu jako starsze pokolenie, nie zdzialamy wiele, nadchodzi nowe... bf4 jeszcze zapewne bedzie dla mnie grywalny, ale bf5..., boje sie o nim myslec...

H1gh:
Hmm ale jak porownam nowe bf do nowego coda... to to pierwsze wydaje sie gra arcy wybitna. I tak niszcza gre ludzie, ale zostali tez w pewien sposob tak "wychowani". Gdyby gracze byli lepsi to i bf3 dawalby w mire rade. A tak prozno szukac od pierwszego lepszego gracza na serwerze elementu teamplay. Niestety. Chociaz w takim team fortress 2 teamplay jest duzy.

Dlatego kupuje fpsy bardziej "indie". RO2 jest wlasnie fajne bo brak wyrostkow. Moze w koncu jakies duze studio popchnie jakis projekt... W insurgency 2 znajda swoje miejsce ludzie tez troche starsi, ktorych drazni rowneiz np. bardziej podejscie "pro" w CS... no i nie biega sie tak sztywno...

Mnie bardzo drazni anonimowosc nowych fpsow, kiedys gralo sie na swoim ulubionym serwerze, kojarzylo ludzi z nicka, kto jest moze lepszy, kto gorszy. Jak sie tego lepszego ubilo, to "oho zlapalem gruba rybe", byly to inne emocje. Obecnie odpalajac np. nowego coda, nei czuje bym gral z ludzmi, a raczej z botami (jak kiedys gdy nie mialem internetu)

Tylko, ze za duzo wychodzi gier pseudo realistycznych. osobiscie bardzo czekam na Rise of the triad - remake starego tytulu. Zapowiada sie dobra sieczka http://riseofthetriad.net/web/app.php No i nazisci - wolfenstein sie klania! w pelni modowalna i z wsparciem dla sieci LAN.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej