Hyde Park > Inne gry

Fpsy by Highlander

<< < (15/17) > >>

H1gh:
Ale ja wlasnie to rozumiem, ze gra nie jest najwazniejsza, tylko, ze gracie razem wlasnie w BF. Co jest bardzo fajne. Ale z tego wzgledu wlasnie pozwiolilem sobie napisac o innych tytulach. Doszedlem do wniosku, ze skoro gra nie jest najwazniejsza, to sami tez wiecie, ze ma jakies wady. Krytykujac w jakims stopniu BF3, nie mialem zamiaru krytykowac nikogo z grupy.

Jesli o mnie chodzi, BF3 byl dla mnie zawodem, BC2 mi sie w miare podobalo i tlumaczylem sobie, ze to byl port z konsoli. BF3 chcialem by bylo bardziej jak BF2 i tyle, a poszlo to troche sciezkami CoDa.

I nie, nikogo nie zmuszam do gry w jakakolwiek gre. Przeciez nie gram z Wami. Po prostu poinformowalem, ze jakies tam gry mogą/są fajne, bo o BF uslyszy kazdy, o reszcie mało kto. A wiem jedno, jesli mniejsze, dosc ambitne tytuly nie beda zarabiac, to pozostana tylko wielkie molochy jak COD i BF i coraz mniej wydawcy beda sie liczyc z graczami.

saper305-> nie, nie jest moja jedyna racja. Kazdy sie kieruje czyms innym, kazdy ma inne preferencje. Może najpierw przedstawisz swoją rację, zamiast nazywać mnie stara panną. Szczerze uważam większość "oburzenia" z Waszej strony za jakieś nieporozumienie i gdyby drążyć temat _na spokojnie_ doszlibyśmy do porozumienia. Bo nie rozumiem trochę tego w jaki zostałem odebrany.

PS. i tak przyznaje, że robią na mnie wrażenie ludzie, a raczej ich gra, którzy nie mają życia z powodu gry i graja jak roboty, mimo, że sam tak nie chcę.

H1gh:
https://www.humblebundle.com/weekly?humble_weekly_sale_tripwire
Red Orchestra 1 i 2 za dolca.

+ killing floor za 3 dolce.

saper305:
Kolego ja nie będę przedstawiał żadnych racji, bo wywołał bym kolejna bezsensowną polemikę, długą jak serial "Moda na sukces". Poza tym widzę, że czytasz co piszą inni, ale niestety nie do końca. Ja nie nazwałem Ciebie "Starą panna", a porównałem do starej Panny nauczycielki. Są to dwie nie związane z sobą rzeczy.
Ja lubię sobie poczytać i porozmawiać na temat innych gier, lecz w tym temacie widzę nacisk na zbesztanie pewnych tytułów, i wychwalenie przesadne innych. Było by miło jak byś opisał w swoich tytułach zarówno zalety i wady, a nie skupił się na zaletach np. "Arma", nie podając jej wad i w tym samym poście pisał o wadach np. BF, nie podając jego zalet. Napisz w Jednym poście o zaletach i wadach "Arma", w drugim o wadach i zaletach np. BFa, a oglądalność Twa wzrośnie.
Ps. Nie odpisuj mi, zajmij się tematem przewodnim.

H1gh:
Widzę, że lubisz metafory. ;)

Ja nie besztam, wyrazam swoje zdanie, opinie, nie pisze recenzji, tylko zwracam uwage na cos co mi sie podoba. Mam podchodzic obiektywnie (co praktycznie nie jest mozliwe)? Zdarzylo mi sie napisac o BF w stylu "gra X jest lepsza od BF pod tym wzgledem, ale BF ma inne zalety",  Armą się nie zachwycam, mówię o tym któryś raz, jest to gra specyficzna i nie dla kazdego. Poza tym nie wpisuje sie ta gra w moj ulubiony schemat. Nie umialbym tez Army konkretnie skrytykowac, bo to, ze jest wolna i trzeba kampic i ginie sie z dupy... bo ta gra taka ma byc. Gra jest na tyle rozna od reszty, ze ciezko sie odniesc. Ale z pewnoscia jest grą PC.

Jest to myśl o fpsach według mnie, czyli przede wszystkim muszą być grami PC, z supportem dla community (mozliwosc modowania tez), w których można pogadać o trudności samej gry/skillowosci czy scenie competitive, w której jedni gracze mogą byc lepsi, drudzy gorsi, a gra nie bedzie im wybaczala i nagradzala (jak np. killstreaki w CoD), najlepiej zbalansowane i w których element celowania jest priorytetowy, no i musi miec dedyki. Najlepiej też bardziej arcade z ciekawszym movementem, ale pogodzilem sie, ze bedzie o to ciezko. Mam na temat fps konkretny pogląd.

Wiekszosc obecnych gier nie jest dla mnie jak kiedys, są zazwyczaj uproszczone i skonsolowiale.

Temat przewodni prowadze w linku w podpisie: Opisalem tez Arme 3, plotki o Doom 4 i Quake 5 oraz o Shootmanii Storm.

PS. Tylko trochę nie wiem czy pisząc powyższy post miales na mysli to co pisalem tutaj, czy na blogu.

btw. EA najgorsza firma w Ameryce http://www.gamersbook.com/scene/news/ea-named-worst-company-in-america-again/

H1gh:
Rise of the triad 18 min gameplay
http://youtu.be/dWhsZAhfyqc
15$
free dlc plan
SDK & fully moddable
old school
fast & dynamic

Moze jedyny minus to, ze w takiej fformie nie moze byc competitive, ale to powinny zalatwic mody.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej