ja wiem?, bronie piechoto-meda sa szybsze, celniejsze i takie 'zwinniejsze', do mojego typu grania nadaje sie rpkm a w zasadzie M27IAR, ale jest tak znerfiony, ze z broni ktora nie ustapuje celnosci np m416, zrobili cus smiesznego (po ktoryms tam patchu), takze grajac w bf3 jako wsparcie, trzeba miec zaparcie
aby ganiac z bronia przeznaczona dla tej klasy na otwartych mapach, bez dwojnogu (rozstawianego np na jakies gorce) i walic z biodra jak ja to robie.
Faktem jest, ze c4 dla tej klasy, to imho, jedyny korzystny dodatek, pozwalajacy na ogarnianie mapy gdzie sa pojazdy - nie stosuje c4 na piechote lub jako dzichad-jeeepy czy tez zeby rozlozyc pod flaga lub gdzies tam i czekac na fragi
wydaje mi sie ta klasa (wsparcie) jest bardziej realna nizeli rambo-med z apteka i np peczengiem z bc2...
ale swoja droga powinna powstac 1 klasa typowo medyczna (np uzbrojona w jakies lepsze pdw), jaki i klasa recon (bez snajperek oraz z zoomem max x4 na giwerach), taki silent service ---> mam nadzieje, ze zobacze cos takiego w bf4
i wtedy piechociarz bedzie piechociarzem ;]