Wczoraj wreszcie dotarła do mnie moja gra
Po świeżej instalce, zalogowałem się na swoje konto EA z Bety. Na moim koncie od Bety zachowała się lista znajomych oraz nieśmiertelniki "blachy" tych nieszczęśliwców którzy padli od mojego noża w Becie.
Wbiłem kody do unlockówi dostałem komunikat że mi przyjeło.
Z wyszukiwarki serwerów niestety nie mogłem wbić na żaden, spróbowałem więc z "GRAJ TERAZ" i dopiero zaczęło mnie łączyć.
Niestety po jakiś paru minutach zaczęło mnie wywalać z komunikatem "Zostałeś wyrzucony z gry" lub " Utraciłeś połączenie itd ..."
Dopiero za którymś razem pokazało mi komunikat Punbustera że nie znalazł jakieś usługi.
Wrzuciłem więc instalkę pbsetup.exe do katalogu z grą , katalog PB. Uruchomiłem jako Administrator Punkbustera (PPM i uruchom jako Administrator) i kazałem mu z listy, dodać grę Bad Company 2.
Niestety instalka pokazuje z uporem maniaka że chce się instalować w innym katalogu niż jest gra więc zmieniłem ręcznie ścieżkę wskazując rzeczywiste miejsce na dysku gdzie miałem zainstalowana grę.
Klasycznie zupdatowałem wszystko i uruchomiłem pbsvc.exe, program do naprawy Punkbustera by uruchomił wszystkie usługi.
W moim przypadku okazało się jeszcze konieczne wyłączenie zapory Nortona. dopiero po tym zabiegu połaczyłem się z serwerem GROM u i pograć dłuższy czas.
Jak zacząłem zdobywać punkty, okazało się że dodało mi unlocki z kodów Wersji Limitowanej lecz nie dodało mi M1 Garanda.
Rzecz dziwna, jeśli uruchomiłem grę na zwykłych prawach , czasem nie pokazuje pingów ale np widać listę nicków na Mumble, natomiast jeśli uruchomiłem grę na prawach administratora to nikła mi lista wyświetlana przez Mumble i widziałem pingi przy serwerach lecz nie wszystkich.
Zdarzyło się tak ze zmienialiśmy serwer i w liście przyjaciół widniało ze nadal gramy na serwerze GROM choć de facto byliśmy już na innym serwerze.
Czasem nie można dołączyć do kolegów korzystając z listy przyjaciół bo wyskakiwał komunikat " Nie znaleziono gry" i trzeba było szukać ręcznie.
Zdarza się że nagle tracimy połączenie z kontem EA z komunikatem byśmy sprawdzili swoje połączenie mimo że ewidentnie jesteśmy w sieci i rozmawiamy na Mumble ...
Mi pod koniec gry musiałem wyjść do pulpitu i przy powtórnym zalogowaniu na swoje konto , straciłem całą listę przyjaciół a w historii nie było serwera na którym ostatnio grałem. I to mimo że uruchamiałem grę kilkukrotnie i na różnych prawach.
Ta odsłona Bugfielda ...ups
przepraszam Battlefielda czeka na porządnego patcha ...
Choć jeśli już uda się wbić na jakiś serwer to zabawa jest przednia i śmiało mogę powiedzieć że Bad Company 2 daję mi więcej radości z gry niż BF2 i BF2142 razem wzięte ...
Ja polecam z całego serca ...