Hyde Park > Inne gry

xbox one vs. ps4

(1/5) > >>

Gelert:
ello ;)

wiem że siedzi tutaj kilku geeków ;) komputerowych, ale może na ten temat też znajdę garść wiarygodnych i przydatnych informacji ;)

w tym roku chce kupić konsole, bardziej pod kątem młodego i ewentualnego wspólnego grania całą rodziną, ale nie mogę się zdecydować co konkretnie

jakby chodziło o samą konsole, to pewnie wybrałbym ps4, ale dochodzą jeszcze kontrolery ruchu i tutaj powstaje problem, bo patrząc na yt na filmiki z możliwości gier na kinecta i ps, to niestety kineckt nie ma konkurencji

w nowym ps4 ps eye już reaguje na sam ruch człowieka, nie zawsze wymagane są "pałki" ale póki co próżno szukać gier na to i nie wiadomo jak się to rozwinie, za to sam ms nie wie kiedy w Polsce łaskawie pojawi się xbox one, mogę go sobie sprowadzić ze stanów, wyjdzie nawet sporo taniej, ale z tego co czytałem ms nie będzie honorował tej gwarancji w Polsce

no i teraz powstaje pytanie co dalej, olać xboxa, bo ps eye idzie w kierunku kinecta, czy jednak poczekać jeszcze pewnie z rok i kupić xboxa jak się pojawi w polsce, albo go sprowadzić, bo jednak gwarancje da się honorować, albo jakoś inaczej załatwić?

specyfikacje obu konsol znam i ps4 wypada w niej trochę lepiej, ale jakie są jeszcze inne wady i zalety obu
czy gry ze starszych konsol będzie można uruchamiać na nowych?

czekam na jakieś info ;)

Staaary80:
XBox one ma być wydany w Polsce około października/listopada tego roku. PS4 już jest. Polityka ms bardziej mnie odpycha od xb, ale to kwestia gustu. Jeżeli chodzi o gry to wychodzą (poza exclusivami) na każdą platformę te same.
Na PS4 ponoć ma być kompatybilność wsteczna, o ile nie jest bo się za specjalnie ostatnio w to nie wczytywałem. A co do kinecta, to ponoć szpieguje, ale co w dzisiejszych czasach tego nie robi ;)
Ja osobiście jak miałbym kupować konsolę to wybrałbym PS4.

Gelert:
o polityce czytałem, także temat znam, szpiegowanie to jak sam wspomniałeś, poza tym, kabelek z gniazdka zawsze da się wyciągnąć, bardziej mnie interesuje kompatybilność wsteczna na xboxie, ewentualnie inne poważne wady i zalety obu

Pangrys:
Trudno określić, które urządzenie jest lepsze. Oba mają podobne parametry i z tego co czytam, nie ma większych różnic wydajnościowych.
Xbox One ma nowego Kinecta, który ponoć wymiata. PS4 to tylko konsola a z X One można zrobić multimedialne centrum rozrywki. No i reaguje na komendy głosowe :)

Czytaj opinie i wrażenia użytkowników.

[Yossarian]:
poza tym, xbox jest zdaje sie kompatynilny z win 8.1

edit:
zdaje sie byc kompatybilny poprzez aplikacje gry/xbox
 :gun

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej