ello
wiem że siedzi tutaj kilku geeków
komputerowych, ale może na ten temat też znajdę garść wiarygodnych i przydatnych informacji
w tym roku chce kupić konsole, bardziej pod kątem młodego i ewentualnego wspólnego grania całą rodziną, ale nie mogę się zdecydować co konkretnie
jakby chodziło o samą konsole, to pewnie wybrałbym ps4, ale dochodzą jeszcze kontrolery ruchu i tutaj powstaje problem, bo patrząc na yt na filmiki z możliwości gier na kinecta i ps, to niestety kineckt nie ma konkurencji
w nowym ps4 ps eye już reaguje na sam ruch człowieka, nie zawsze wymagane są "pałki" ale póki co próżno szukać gier na to i nie wiadomo jak się to rozwinie, za to sam ms nie wie kiedy w Polsce łaskawie pojawi się xbox one, mogę go sobie sprowadzić ze stanów, wyjdzie nawet sporo taniej, ale z tego co czytałem ms nie będzie honorował tej gwarancji w Polsce
no i teraz powstaje pytanie co dalej, olać xboxa, bo ps eye idzie w kierunku kinecta, czy jednak poczekać jeszcze pewnie z rok i kupić xboxa jak się pojawi w polsce, albo go sprowadzić, bo jednak gwarancje da się honorować, albo jakoś inaczej załatwić?
specyfikacje obu konsol znam i ps4 wypada w niej trochę lepiej, ale jakie są jeszcze inne wady i zalety obu
czy gry ze starszych konsol będzie można uruchamiać na nowych?
czekam na jakieś info