Hyde Park > Przywitaj się

Dzień Doberek

<< < (3/4) > >>

sgt.PifPaf:
Wiem - ale po pierwsze nie miałem wczoraj mumbla zainstalowanego i skonfigurowanego,
Po drugie moje słuchawki z mikrofonem do BFBC2 sie nie nadają, brak przestrzennej orientacji dźwięków mam kakafonię wybuchów, okrzyków, trzasków, wystrzałów z każdej możliwej strony (do WoW sa w sam raz). Gram na głośnikach.
Po trzecie w grach a'la Battlefield komunikacja głosowa po prostu mi przeszkadza - nie potrafię się skupić.
Po czwarte byłem po hmm kilku   :browar: 'ach i lampkach wina. Trudno mnie było trafić :D I nikt by mnie nie zrozumiał  :pijemy:

[Yossarian]:
voip /bc2 'ts'/ to dziadostwo ktorego lepiej nie dotykac ;) no coz zdarza sie najwiekszym fanom :piwo: byc po winkQ  :browar:

sgt.PifPaf:
Wszystko pięknie - tylko, że aby taka lama jak ja mogłą pograć na waszym serwerze musi mieć nastrój ciut masochistyczny. Poziom ludzi grających u Was jest naprawdę wysoki. I dobrze często zdrowo jest dostać solidnie w 4 litery od lepszych. 

A myślałem, że już przyzwyczaiłem się do chaosu i szybkości tej gry. Guzik, się przyzwyczaiłem.  :-[ Po prostu często znajduje większe lamki od siebie na różnych publikach i tyle.

Muszę kupić jakieś słuchawki z mikrofonem - te które mam, nie wiem dlaczego w tej grze nie potrafią ukierunkować dźwięku. Są naturalnie streofoniczne ale każdy dźwięk jest w nich centralnie umiejscowiony (mono?). Dziwne bo głośniki są też 2+0 i jakoś słyszę z której strony strzelają. Dziwne bo w World of Warcraft sprawdzały się znakomicie.
Słowem nie da się na nich grać - zamiast pomagać przeszkadzają.   Nie potrzebuje 5+1. Musze coś namierzyć... 

dms_ducky:
to nie wina słuchawek.. jaka masz kartę muzyczna?

sgt.PifPaf:
Jakiś badziew zintegrowany z mainboradem - od VIA - naturalnie HDA - i tak wyprowadzony jest przedni panel do którego podłączam słuchawki (nie AC97)
Nie chce mi sie kupować oddzielnej karty dźwiękowej - poprzednio miałem Creativa X-Fi - któryś z modeli teoretycznie dedykowany dla graczy - nie potrzebuję 5+1 wystarczy mi stereo obecnie 2+0 (porzednio miałem 2+1). A w stereo na niezłych głośnikach z segementu cenowego low-mid (do 250 zł) praktycznie nie słychac różnicy. Taki paradoks na najtańszych słychać, na droższych też - na tych średnio-dobrych nie :P

Sprawa się rozwiązała - jak zwykle była za prosta i stąd trudno było sie domyśleć w czym rzecz :mur:
w grze trzeba było zmienić hi-fi na słuchawki  :rotfl:
Dzięki Yoss - naprowadziłeś mnie na włąściwy trop - ja jak to stary serwisant i komputerowiec już chciałem dłubać śrubokrętem  ;)

ale nadal wolę grać na głośnikach...

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej