moja przygoda z settlersami skończyła się chyba na 2 (może 3) i w zasadzie nie lubię tej serii, teraz postanowiłem jednak przetestować temat więc zabrałem się za 7 .Co do gry to grafika bajkowa, klimacik nawet całkiem przyjemny zwłaszcza że misje proste i nie trzeba się zbytnio nagłowić żeby pokonać przeciwnika, a ja szukałem właśnie jakiejś spokojnej odskoczni od BC2, coś co można by obsługiwać jedną ręką a nie walić po połowie klawiatury, dlatego też gra mnie w zasadzie nie rozczarowała chociaż moja przygoda z nią trwa zaledwie kilka dni uważam że jak ktoś się chce pobawić w coś co nie wymaga większego zaangażowania, intelektualnego i manualnego, to polecam, zwłaszcza że można w tym samym czasie pooglądać jednocześnie TV, wypić piwo (nawet kilka jednocześnie), wypalić fajkę itd. Jedyny problem to cena, osobiście 100 bym za nią nie dał, ale jak wspomniałem na początku, generalnie seria mi się nie podoba i mimo tego, że w tej chwili pogrywam w nią od czasu do czasu to jednak zapewne nie będę należał do jej zagorzałych zwolenników.