W weekend miałem niebywałą przyjemność zobacz sezon 1 owego serialu.
Postanowiłem się podzielić wrażeniami, gdyż serial zachwycił mnie tak bardzo mocno.
Powiem krótko - ZAJEBISTY serial. Jeszcze nie zdarzyło mi się oglądać z zapartym tchem żadnego innego serialu (poza Archiwum X). Serial mnie wciągnął nosem wypluł i pozostawił w ekstazie.
Serial ten nie jest jednakże dla wszystkich. Jeżeli nie lubisz krwi, przemocy i sexu nawet nie włączaj. Jeżeli natomiast jak ja uwielbiasz tego typu klimaty, to będziesz w siódmym niebie.
Serial opowiada o losach Spartakusa, traka zdradzonego przez Rzymian, pojmanego do niewoli i zmuszonego do walki na arenach jako gladiator. Sceny walki są wypasione, krew leje się litrami, trup ściele się gęsto, a na deser mamy k******y, chlanie i intrygi, które razem tworzą dzieło niemal idealne.
Nie ma tu miejsca na gadanie w typowo amerykańskim stylu (jak np. w Gladiatorze), jest hardcore od początku do samego końca.
Mógłbym się zachwycać i rozpisywać nad poszczególnymi aspektami tego serialu, ale jeżeli kogoś choć w małym stopniu zainteresuje ten opis, to zachęcam, nie zawiedziecie się.
* - przypominam iż młodzież również przegląda nasze forum (dj)