Hyde Park > Przywitaj się

Ogre się kłania

<< < (2/9) > >>

[Yossarian]:
Witaj Ogre :piwo:
Co do metodologii rowiazywania problemow... to w grze radzilbym stosowac rowniez ta mniej szlachecka, ale bardziej sarmacka, dla wlasnego bezpieczenstwa, zwlaszcza przeciw kilku egzemplarzom sposrod braci BroWarnej :browar:

See ya on filed mate!

Ogre:
Ech... Na samym wstępie odpowiem po swoim tekście - mam jednak nadzieję, że dzięki temu zerkną tu osoby, które już raz tu zaglądały.

Przeglądam forum i kilka rzeczy dla mnie jest niewiadomych, lub też budzi wątpliwości. Aby uniknąć problemów później, od razu tutaj walnę zapytania.

1. Co to jest GUID i do czego służy?
2. Co to jest mummble? Komunikator? Czy jest powszechnie w tej grupie stosowany, czy opcjonalny?
3. Jak tu jest zdefiniowany "Base raping"? I "Base stealing". Raping rozumiem jako nie strzelanie do nowo pojawiających się postaci.
Pytanie podyktowane jest tym, że nie chciałbym na wstępie walnąć jakiegoś fondue.
Moje dotychczasowe doświadczenia z BF:V określały base-raping jako przysadzenie się w jednym miejscu i walenie do każdego świeżego żołnierza kiedy tylko się pojawi. Albo czegoś tu nie rozumiem, albo wg waszych wypowiedzi nie strzela się do osób np. broniących flagi czy M-comu (co byłoby trochę dziwne). I o co chodzi z mapkami wklejonymi na forum? Kierunki z których się nie ostrzeliwuje bazy?
Zaś co się tyczy kradzieży pojazdów, to chciałbym wiedzieć jak to z tym jest. Wcześniej gdy grałem, było pewnym powodem do dumy włamanie się do wrogiej bazy i wyjechanie stamtąd pojazdem przed nosami broniących. Jeśli tutaj jest to zabronione to się dostosuję. Chcę po prostu wiedzieć jak to funkcjonuje.
4. Przeczytałem kilka wątków niżej o chłopaku, który siał spustoszenie ze snajperki. Nie do końca znam sytuację, natomiast były tam intensywne dyskusje o tejże broni. Pytam, ponieważ sam uwielbiam grać reconem. Po prostu lubię instytucję strzelców wyborowych i podoba mi się, że gra to odzwierciedla.
Przy czym najczęściej stosuję techniki "marksmen" czyli nie strzelam przez całą planszę, a raczej snuję się w półdystansie za drużyną, dając rozsądny respawn point, wskazując wrogów, osłaniając i zdejmując wrogich snajperów. Nie stronię od zdobywania flag czy wysadzania stacji, a gdy trzeba się bronić to łapię shotguna i... Bronię. Jak to więc jest z tą bronią i jej zastosowaniem w grze w drużynie?
5. Cóż to są DogTagi i jak się je zdobywa? Jeden przypadkiem mi w ręce wpadł, ale nie mam pojęcia jak i dlaczego. Znaczy się zadźgałem kogoś, ale czy to jedyna sytuacja taka? Czy ma to związek?

Ramka:
Heyka :)

Sporo tych pytań :)
Odpowiem narazie na pierwsze:
Mumble to komunikator z mozliwością wyświetlania nicków w grze ale teraz zaczeliśmy "plotkować" na TS3 więc proponuje właśnie tu odpowiedzieć na wszystkie Twoje zapytania tu zadane i te jeszcze nie zadane  ;D

[Yossarian]:
Dodam jeszcze, ze na ts'ie tez mozna miec nicki gadajacych, dzieki Mikiemu, ktory troszke ruszyl g00glami i znalazl byl odpowiedni programik nakladkowy... hmmmmmmmmmm, cos smiesznego mi sie nasuwa... moze lepiej nie stosowac nakladek na ts? :rotfl:
Co do ts to juz Nasi Hetmanowie detalami sie zajmna ;D

sgt.PifPaf:
nie o stzelcu ci tu wyborowym mowa była a raczej o jego wrednych przyzwczajeniach nie majacych nic wspólnego z grą braterską

tfuu... starczy tego Sienkiewicza  ;) :rotfl:

Gość po prostu zazwyczaj kampi koło swojej bazy i nie pomaga nikomu w zdobywaniu flag, m-comów lub w obronie po prostu pyka do wszystkiego co się rusza. Potrafi również zabrać zespołowi helikopter tylko po to aby umieścić swe szanowne dupsko w miejscu z ziemi niedostępnym. Wyobraź sobie wściekłość kilku osób kiedy im heli startuje sprzed nosa psujac całą taktykę desantu za liniami wroga. Będąc też daleko jego cud-kuleczki g... się drużynie przydają.  Gośc po prostu gra tylko dla siebie i dla swoich statów. Jak go to bawi to ok. Ale nie może oczekiwać akceptacji od innych tym bardziej, ze potrafi wmawiać jaki to jest przydatny. Mam też pewne podejrzenia co do jego skuteczności... za dużo pisał na pewnym forum o tym, ze potrafi, może pisać róznego rodzaju programiki ułatwiajace grę. Jednak za rękę go nie złapałem...

Dobry snajper to naprawdę wielka rzadkość. Nawet ci którzy wyrabiają  duże k/d potrafia strzelić i tafić headshota do skaczącego człowieka - to w tej grze niekoniecznie sa ci dobrzy w sensie teamworku.

Co do baserapu - na róznych serwerach w róznych grupach róznie to definiują.
U nas - basrapem okreslamy wejście do nieprzejmowalnej(startowej) bazy wroga w trybie conquest. Wejście to już baserape, zabijanie w niej to już przegięcie a jak do tego dojdzie kradzież sprzętu  czyli stealing to już poznacza ban.  Za to ostrzeliwanie tej bazy z jakiejś odległosci jest już akceptowalne. W trybie rushu nie ma baserapu. Ale to u nas. U innych moze być inaczej. Prawo gospodarza określa co można a co nie i tyle.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej