Hyde Park > Strefa Wolna
strzelba noob :)
sgt.PifPaf:
Dodam, ze opóźnienia pomiędzy klientem-->serwerem-->klientem nie są aż tak duże aby tłumaczyć wszystko pingiem. Nie w sytuacji kiedy dochodzę do nieruchomego przeciwnika od tyłu strzelam do niego i on się odwraca po zaliczeniu kilku pocisków. Czasem zajmuje to kilka sekund. Bez przesady - tą mantrę o pingu znam od lat, czyli odkąd zacząłem grać w sieciowe fpsy.
Gelert:
na samym początku napisałem "nie licząc bugów gry"
natomiast nie demonizujmy, że saiga czy usas to prawie cheet bo gra nie ma zbalansowanej broni, nie tłumaczmy też wszystkiego tym mantrycznym balansem ;)
po prostu wszystko się na siebie nakłada i szkoda naszych nerwów na grę
:piwo:
sgt.PifPaf:
balans nie oznacza zrównania dmg
tylko właściwego odwzorowania zależności
hitboxy w BC2 są bugiem - ciut poprawionym przy okazji "MoH'owego" patcha
ale nadal są do... (gdyby tak były jak w MoH - gra byłaby prawie idealna)
brak balansu pomiędzy strzelbami a inną bronią wynika właśnie z tego
dzięki temu bugowi w porównaniu do strzelb inne bronie są jak znerfowane
Producent może to "naprawić" na dwa sposoby
1. naprawić hitboxy
2. odpowiednio znerfować strzelby
nie robi ani jednego ani drugiego wprost przeciwnie zwiększa dmg strzelb
przeciętnego gracza guzik obchodzi jaki jest powód braku balansu - po prostu go nie ma.
[Yossarian]:
I dlatego 99% grajacych uzywa szczelb... :rotfl: Polataj troszke z obrzynkiem i zobaczysz jak sie trzeba chowac, bo 10m (bez zbugowanych celownikow typu + ) to dlugi dystans dla tego wynalazku, zeby kogos skutecznie wyeliminowac z rozgrywki.
Jest ogromny wybor uzbrojenia podstawowego we wszystkich klasach: 30 + 4 specact (snajperskich nie wliczylem) + pistolety + at + wszystko inne, w tym 5 to obrzynki, i wg statow na stronie EA dotyczacej BC2 http://www.battlefieldbadcompany2.com/pl/statystyki-globalne , pierwszy obrzyn zajmuje bodajze 27 miejsce w ilosci killow, i jest to Neo... usas jest 29...
Gdyby bylo tak jak pisze Paf, mielibysmy stada sruciarzy a nie stada np pr0snajperow.
Czy sie myle? :rotfl:
sgt.PifPaf:
Yoss ja nie przecze że strzelbą trzeba umieć grać. Trzeba bez 2 zdań
Za łatwo sie tym tylko zabija - nie bawi mnie, nie będę grał choć akurat tylko tu brakuje mi np odznaki za 500 killi. Ale nie bawi mnie...
A snajperzy-camperzy pożal się Boże - tu tylko trzeba sie nauczyć brać odpowiednią poprawkę na celowniku -co i tak dla niektórych jest zbyt trudne. Temat rzeka.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej