Z tego co pamiętam - umieściłem gdzieś wpis iż - "wszyscy macie rację i wszyscy się mylicie", któraś lama go usunęła, ciekawe dla czego skoro to był wstęp (ponieważ byłem w pracy i nie mogłem napisać więcej), teraz pozwolę sobie rozwinąć wątek :
1. Każdy sprzęt jaki macie w kompie - generuje opóźnienia - mysz, klawiatura, procek, ram, grafa
2. Każdy serwer ma coś takiego jak interpreter - uwielbiam narzekanie na lagi - lagi to nic innego jak odpowiedź interpretera przetworzona przez waszego kompa (BC2 wymaga olbrzymiej - w porównaniu z innymi grami - interpretacji środowiska)
Teraz pytanie, co powoduje lagi? - a no po trosze wszystko (tak naprawdę net to jakieś 28-35 % procent waszych opóźnień)
Podstawa to sprzęt, każde urządzenie bezprzewodowe (mysz, klawiatura) generuje większe opóźnienia niż sprzęt na kablu,
co do strzelb: owszem są zj....ane, i co z tego, ginę od strzelby?? ok, ja też potrafię strzelbą zabić, nie płaczę nie marudzę, nie chcę grać ze strzelbiarzami - zmieniam serwer, nie chcę grać ze snajperami - to samo, nie wprowadzajmy cenzury NIE TĘDY DROGA.