Hyde Park > Strefa Wolna

Battlefield 3

<< < (7/138) > >>

djDziadek:

--- Cytat: Duqq w 09 Lutego 2011, 16:06:54 ---
--- Cytat: Jonikka w 08 Lutego 2011, 21:03:40 ---new PC, probably 60 euros for game and about 30 euros per month for my "broadband" 4 Mbits/s  :rotfl:
--- Koniec cytatu ---

No, a ja myślałem, że to gry i Internet w Polsce są drogie...  ???

--- Koniec cytatu ---

Duqq-u - zmień myślenie - nie przeliczaj, gdybyś płacił 30 pln za 4-o megowe łącze - to byłoby drogo??? - myśl takimi kategoriami, poza tym, jak TEPSA dostała w dupę od UKE - wszyscy operatorzy obniżyli ceny, teraz trzeba czekać na nowelizację "prawa telekomunikacyjnego" i przepis o "minimalnej dopuszczalnej przepustowości łącza" deklarowanego w umowie i może wreszcie w tym kraju zrobi się normalnie.

PS

Od 5-ciu miesięcy (po wojnie z zaangażowaniem UKE) na łączu TPsa (internet Netii - umowa 20 MB/s) mam prędkość 18 - 19,5 MB/s - wiec ja swoją batalię wygrałem - teraz już nie narzekam na łącze, zajęło mi to ponad dwa lata, ale z perspektywy czasu uważam że warto walczyć o swoje :) :) :)

[Yossarian]:
Jonnika jest z Serbii, 30euro to duzo w jego kraju...

Duqq:

--- Cytat: maczeti ---duqq nie patrz pod tym kątem, bo nie wiadomo ile Jonnika zarabia w EUR
--- Koniec cytatu ---
Maczeti nie o to chodzi, Niko może i zarabiać 20 000€ (jeśli tak to proszę Niko o marny tysiączek, co to dla Ciebie :D ) mi chodziło ogólnie o same ceny. Jak dobrze zauważył Yossi, Niko mieszka w Serbii, a Serbia to jak mniemam nie są Niemcy, Szwecja, UK, czy inny bogaty kraj gdzie dla przeciętnego mieszkańca 1€ jest wart tyle co dla nas 1zł. czy jeszcze mniej. Może się mylę, no ale skoro Yossi mówi, że to dla nich dużo to tak na pewno jest.

Dlatego Dziadek i Maczeti to Wy patrzcie na to takimi kategoriami, że Serbia i inne post sowieckie kraje (z naszym włąćznie) to nie bogaty Zachód, a Niko ceny w euro podał nam raczej dlatego, żeby łatwiej nam było je sobie zobrazować niżli miałby je podawac w swojej ojczystej walucie :)

[Yossarian]:
Tzn: zebysmy dobrze sie zrozumieli: domyslam sie, ze Jo, calkiem niezle zarabia jak na warunki miejscowe (pali fajki, chula po noca na kompie lub po knajpach :piwo: :muzyk: ^-^ ;) ), ale ceny internetu sa nieprzyzwoicie wysokie do uposazenia - tak jak w Polsce.
Bo w niemczech, miesieczny abonament z netem 16000dsl i z rozmowami na telefony stacjonarne w eu, kosztuje mnie 50 euro = 5 godzin pracy kogos na budowie, lub moje 2-3 ;) i uslugi tego typu sa tanie jak barszcz, bo abonament na komore z jakims ipodem czy innym dotykowym sprzetem to wydatki rzedu od ca 35euro z duzymi pakietami darmowymi.

djDziadek:
Przyjacielu, ja płacę za internet 70 - jak na Łódzkie warunki, gdzie średnia pensja to ok 1300 netto, to też jest dużo - podejrzewam że relatywnie (zarobki wydatki - bez przeliczania walut) Jo i tak płaci mniej, nie musisz mi mówić abym patrzył inaczej, prawie dwa lata pracowałem za granicą - coś o tym wiem :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej