Hyde Park > Strefa Wolna

Piwo a Piwo

(1/2) > >>

Staaary80:
Ostatnio odkryłem kolejną zaletę mieszkania w Gdańsku, a mianowicie Degustatornię piw :)

No cóż nie ukrywam, że od jakiegoś czasu zacząłem pojmować istotę piwa jako piwa, a nie jako koncernowego napoju piwopodobnego, oczywiście nie mam nic do tych co lubią te piwa (tyskie, lech, itd...) bo sam sie nimi nie raz upijałem. Ostatnio pije piwo niepasteryzowane Kasztelan. Różnica jest w smaku i zapachu odczuwalna bardzo. No i wracając do zasadniczego wywodu o piwach z degustatorni. Niemalże raj na ziemi :-) Wiadomo jakość kosztuje i piwa są od 7zł w górę, ale na 2-3 w weekend można sobie pozwolić, rodzajów piw jest ponad 100 z czego ja nie preferuje ciemnych piw, bo mi nie smakują... No i tak sobie testuje po kolei ostatnio piwo z miodem piłem całkiem sympatycznie.

Tutaj możecie sobie zobaczyć: http://www.degustatornia.pl/

Gelert:

--- Cytat: maczeti w 15 Lutego 2011, 13:37:43 ---Wiadomo jakość kosztuje i piwa są od 7zł w górę,

--- Koniec cytatu ---

toś mnie rozbawił do łez :) w Wawie, w byle bardziej znanej knajpie, cena zwykłego sikacza, pomieszanego z wodą to 9-10 zeta :(, takie smutne realia stolicy

sgt.PifPaf:
w L-n jak w WaWie
a w knajpce w której mają własny browar - kufelek ok 12-15 zł
butelka na wynos 21 zł

Tobiasz:

--- Cytat: maczeti w 15 Lutego 2011, 13:37:43 ---Ostatnio odkryłem kolejną zaletę mieszkania w Gdańsku, a mianowicie Degustatornię piw :)

No cóż nie ukrywam, że od jakiegoś czasu zacząłem pojmować istotę piwa jako piwa, a nie jako koncernowego napoju piwopodobnego, oczywiście nie mam nic do tych co lubią te piwa (tyskie, lech, itd...) bo sam sie nimi nie raz upijałem. Ostatnio pije piwo niepasteryzowane Kasztelan. Różnica jest w smaku i zapachu odczuwalna bardzo. No i wracając do zasadniczego wywodu o piwach z degustatorni. Niemalże raj na ziemi :-) Wiadomo jakość kosztuje i piwa są od 7zł w górę, ale na 2-3 w weekend można sobie pozwolić, rodzajów piw jest ponad 100 z czego ja nie preferuje ciemnych piw, bo mi nie smakują... No i tak sobie testuje po kolei ostatnio piwo z miodem piłem całkiem sympatycznie.

Tutaj możecie sobie zobaczyć: http://www.degustatornia.pl/

--- Koniec cytatu ---

Gdzieś polazł beze mnie?!  :P

Kasztelana można kupić za 2,80  ;D

Duqq:
Maczeti nie od dziś wiadomo, że Gdańsk jest najfajniejszym miastem w Polsce i bynajmniej nie z powodu tego domu piwa :) W śledziowie, czytaj Gdyni też mają ten lokal i jakbyś przypadkiem zabłądził kiedyś w tej rybackiej wiosce na północ od Sopotu to vis-a-vis przystanku SKM-Wzgórze też mają swoją siedzibę :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej