Zapomniałem już o Shogun2 - Total War, chyba odstawie CoD4 (zaznaczam chyba
) raczej mało będzie mnie widać na BF-ie z chwilą kiedy w me łapki wpadnie pełna wersja w/w gry.
Od czwartku gram w demo, które ściągnąłem przez Steam (namówił mnie na nie Bonq, mi w sumie nawet przez głowe by nie przeszło bo jedynka mi sie w ogóle nie podobała).
Jakby to ująć najtrafniej.... wpadłem jak śliwka w kompot, nie mogę się wręcz od niej oderwać. Cytując Lorda Vadera z Nowej Nadziei : "To jest coś czego nie czułem od bardzo dawna".
Gra jest po prostu rewelacyjna. Pięknie wygląda (gram na ustawieniach Gamer, są jeszcze Advanced i Hardcore), mimo, że wygląda super zero ścinek i płynność, klatek nie sprawdzałem ile mam. W demie dostępne są 2 mapy Skyline i Pier17, i 2 tryby rozgrywki TDM i zdobywanie punktu (lata sobie statek obcych zrzuca kapsułę i trzeba jej bronić względnie zdobyć i bronić). Mapy są całkiem niezłe 1 jest mała 2 średnia.
No aż nie wiem co pisać, bo wszystko mi się w tej grze podoba. Najfajniejsza sprawa to kombinezon dzięki któremu możesz się stać cześciowo niewidzialny, wzmocnić swój pancerz, widzieć w podczerwieni (niczym predator) no i lornetka. Jak dla mnie genialnie to rozwiązali, bo można robić fajne akcje, ja na przykład lubię od tylca zachodzić będę w kamuflażu, dzięki czemu możesz zabić od razu przeciwnika podrzynając gardło, bądź skręcając kark... boskie
Są również perki różnego rodzaju, dzięki którym na prawdę zwiększa się pole manewru znacznie
Polecam!!!!